پرش به محتوا

نقش سلامت عاطفی در حفظ حافظه

    نقش سلامت عاطفی در حفظ حافظه

    یک مطالعه جدید می‌گوید مراقبت از سلامت عاطفی می‌تواند به حفظ حافظه نیز کمک کند.

    ​ 

    به گزارش به نقل از مدیسن نت، بر اساس مطالعه جدید، افرادی که سطح بالاتری از سلامت روانی و عاطفی دارند، در میانسالی کمتر در معرض خطر از دست دادن حافظه قرار می‌گیرند.

    محققان دریافتند افرادی که می‌گویند سلامت روان بیشتری دارند، احتمال بیشتری دارد که در آزمون‌های حافظه نمره بهتری کسب کنند.

    محققان خاطرنشان کردند که آنها همچنین احساس کنترل، استقلال و آزادی بیشتری برای انتخاب کردن دارند.

    «جاشوا استات»، محقق ارشد و استاد روانشناسی بالینی و پیری در دانشگاه کالج لندن در بریتانیا، در یک بیانیه خبری گفت: «این مطالعه گامی مهم در جهت درک تعامل بین سلامت روان و حافظه در طول زمان است.»

    برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۰۰۰ فرد ۵۰ سال به بالا را که در یک مطالعه طولانی مدت در مورد پیری در انگلستان شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

    شرکت‌کنندگان هر دو سال یکبار، در مجموع ۹ بار در طول دوره مطالعه ۱۶ ساله که به سال ۲۰۰۲ برمی‌گردد، از نظر حافظه و سلامت روان ارزیابی شدند.

    محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که سلامت روان به عنوان سلامت عاطفی همراه با توانایی عملکرد مؤثر تعریف می‌شود. شادی، اعتماد به نفس، حس هدفمندی و احساس کنترل بر زندگی، همگی با سلامت روان مرتبط هستند.

    حافظه شرکت‌کنندگان با درخواست از آنها برای یادآوری ۱۰ کلمه بلافاصله و پس از یک تأخیر، آزمایش شد.

    نتایج، ارتباط کوچک اما معناداری را بین سطوح بالاتر سلامت روان و حافظه بهتر نشان داد، که حتی پس از تعدیل اختلالات خلقی مانند افسردگی، این تأثیر قابل توجه بود.

    «اَمبر جان»، محقق ارشد و مدرس روانشناسی در دانشگاه لیورپول در بریتانیا، در یک بیانیه خبری گفت: «این مطالعه نمی‌تواند رابطه علت و معلولی بین سلامت روان و حافظه را اثبات کند، اما یافته‌های ما از این جهت مهم است که نشان می‌دهد سلامت روان خوب مقدم بر حافظه بهتر است و نه برعکس.»

    جان افزود: «این نشان می‌دهد که ارتباط بین سلامت روان و حافظه فقط به این دلیل نیست که افراد با حافظه ضعیف، سلامت روان ضعیفی دارند و اگر رابطه علیت اثبات شود، بهبود سلامت روان می‌تواند از کاهش حافظه در آینده محافظت کند.»

    این مطالعه نشان داد افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند و گزارش داده‌اند که در زندگی احساس شادی و رضایت بیشتری دارند، در طول زمان حافظه بهتری دارند.

    به گفته محققان، مراقبت از سلامت روان نقش مهمی در سلامت کلی دارد.

     

     

    منبع: خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *