پرش به محتوا

حسین‌زاده: معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای هم‌افزایی ظرفیت‌هاست

    حسین‌زاده: معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای هم‌افزایی ظرفیت‌هاست

    معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: معاونت توسعه روستای ریاست جمهوری برای هم‌افزای ظرفیت‌ها ایجاد شده تا مانع موازی کاری شود.

    ​ 

    به گزارش، عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در تشریح برنامه‌ها و اقدامات خود در دولت چهاردهم در برنامه صف اول شبکه خبر راجع به ضرورت شکل‌گیری این معاونت در ریاست جمهوری، گفت: رئیس جمهور این اعتقاد را داشت که نهادی ایجاد شود تا تبدیل به صدای بی‌صدایان شود، یعنی این معاونت برای کارهای موازی تشکیل نشده، این معاونت تشکیل شد تا تبدیل به مرکزی برای افرادی شود که احیاناً در حاشیه سیاست، اقتصاد، قدرت و اجتماع قرار گرفتند و طیف وسیعی از جامعه که در روستاها و یا در مناطق کم برخوردار حضور دارند شامل این گروه می‌شدند.

    وی ادامه داد: یکی از دردهای کشور ما نبود حکمرانی یکپارچه و یک دست در حوزه توسعه روستاها و همچنین بهبود شرایط زیست برای مناطق کم برخوردار نداشتیم.

    معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: گروه‌های مختلفی به صورت جهادی و خیریه حدود چند ده هزار گروه برای روستاها و منطقه محروم فعالیت می‌کنند و برای حوزه توسعه روستای ۳۲ دستگاه فعال هستند، وقتی رهبریتی برای این ظرفیت وجود نداشته باشد، اینجاست که در خلع وجود یک دستگاه نظارتگر و سیاستگذار امکان موازی کاری‌ها به وجود می‌آید.

    حسین‌زاده همچنین عنوان کرد: علت ایجاد معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم‌افزایی میان همه این ظرفیت‌ها ایجاد شود، در حوزه زیرساخت‌هایی مانند آب، گاز، برق، اینترنت و سایر زیرساخت‌ها ما شاخص‌های برخورداری استان‌ها را با هم مقایسه نکردیم تا نظام توزیع ثروت و بودجه بر اساس میزان بهره‌برداری استان‌ها مطابق میانگین کشوری برقرار شود.

    معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همین رابطه با ذکر مثالی گفت: شاهد استانی هستیم که درصد برخورداری از آب روستایی یا درصد تنش آب روستایی بسیار بالاست و روستایی نیز درصد برخورداری و یا درصد تنش آب آن بسیار پایین است اما در توزیع اعتبارات متوازن در کشور را به صورت کاملاً برابر بین استان‌ها تقسیم می‌کنیم، این به این نابرابری دامن می‌زند؛ به قول شهید بهشتی نباید کاری کنیم که ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شوند.

    حسین‌زاده تصریح کرد: معاونت توسعه روستایی برنامه‌ریزی میان دستگاه انجام می‌دهد تا آنها فعالیت خودشان را انجام دهد و من به همکاران در بخش‌های مختلف می‌گویم ما نیامدیم که کار شما را انجام دهیم آمده‌ایم تا سیاست گذاری کنیم تا کارها به نحو درست‌تری صورت بپذیرد تا کشور منفعت دریافت کند.

    وی ادامه داد: آمایش سرزمین در ایران متولی نداشت و می‌توانم ادعا کنم با ایجاد معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم حداقل در این دو حوزه مجری و ناظر آموزش سرزمین هستیم، دستگاه‌های اجرایی می‌بایست در ابعاد شاخص‌هایی که وجود دارد فعالیت خود را انجام دهند.

    معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اختیاراتی که از سوی رئیس جمهور برای آمایش سرزمین در روستاها و مناطق محروم به او تفویض شده است، اظهار کرد: اعتباراتی که امسال در اختیار ما قرار گرفته است، باعث می‌شود تا از طریق آن مشارکت اعتباری با دستگاه‌ها سهیم شویم و آنها را در مسیر هدفمند کردن اعتبارات سهیم کنیم.

    حسین‌زاده یادآور شد: به رئیس جمهور گفتم در پایان راه باید به دو هدف برسیم اینکه توسعه روستایی و مناطق محروم را تا چه میزان متوازن کردیم، چه میزان توانسته‌ایم حکمرانی یکپارچه در این دو حوزه ایجاد کنیم. فکر می‌کنم این دو مأموریت، مأموریت نهایی این معاونت خواهد بود و باید نسبت به آن به مردم و شخص رئیس جمهور پاسخگو باشیم که هر دوی این‌ها در مسیر توسعه است.

    وی گفت: من شخصاً از واژه محرومیت زدایی بیزار هستم، سفر اخیر من به استان کردستان بود، کردستان برای طلا خوابیده است، ما منطقه‌ای به نام محروم نداریم وجب به وجب خاک این سرزمین ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که ما نتوانستیم آن را احیا کنیم، در معاونت ما دیگر بر روی نداشته‌ها برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، اینکه آب ندارد و گاز و برق ندارد در اولویت دوم است و اولویت اول این است که چه چیزی دارد که بتوانیم با سرمایه‌گذاری آن ظرفیت بالقوه را تبدیل به ثروت بکنیم. معتقدیم اگر آنها را تبدیل به ثروت کنیم خود افراد در آن مناطق می‌توانند زیرساخت‌هایشان را فراهم کنند.

    در حال تکمیل…

     

     

    منبع: خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *