پرش به محتوا

کشف بقایای «انسان آدمخوار» در یک غار

    این استخوان کوچک که در غار «گران دولینا» در محوطه باستانی آتاپوئرکای اسپانیا کشف شده، به گونه‌ای منقرض‌شده از انسان به نام هومو آنتسسور تعلق دارد. همچنین به نظر می‌رسد کودک هنگام مرگ بین دو تا پنج سال سن داشته است. به گزارش فرادید، پالمیرا سالادیه، یکی از مدیران پروژه حفاری اعلام کرد که آنچه …

    این استخوان کوچک که در غار «گران دولینا» در محوطه باستانی آتاپوئرکای اسپانیا کشف شده، به گونه‌ای منقرض‌شده از انسان به نام هومو آنتسسور تعلق دارد. همچنین به نظر می‌رسد کودک هنگام مرگ بین دو تا پنج سال سن داشته است.

    3 540

    به گزارش فرادید، پالمیرا سالادیه، یکی از مدیران پروژه حفاری اعلام کرد که آنچه این یافته را چشمگیر می‌کند، نه تنها سن پایین کودک است، بلکه دقت بریدگی‌ها نیز نشان می‌دهد که بدن او همچون لاشه‌ای معمولی برای مصرف انسانی آماده شده است. در همین فصل از حفاری، ده اسکلت دیگر از همین گونه انسانی کشف شده که بسیاری از آن‌ها نیز نشانه‌هایی از بریدگی گوشت و شکستن عمدی استخوان‌ها دارند؛ رفتاری که معمولاً در شکار و مصرف گوشت حیوانات دیده می‌شود.

    1 719

    همه این استخوان‌ها متعلق به هومو آنتسسور هستند؛ گونه‌ای از انسان‌های نخستین که حدود ۷۷۰ هزار سال پیش منقرض شد و تنها در همین محوطه در اسپانیا شناسایی شده است. جایگاه دقیق این گونه در درخت‌ تبار انسانی هنوز روشن نیست و از زمان کشف آن در سال ۱۹۹۷، بحث بر سر این بوده است که آیا آن‌ها نیاکان مستقیم انسان و نئاندرتال‌ها بوده‌اند یا شاخه‌ای جداگانه. در هر حال، این گونه در حال حاضر قدیمی‌ترین نمونه‌ی شناخته‌شده از خویشاوندان انسان در قاره اروپا به شمار می‌رود.

    در طول سه دهه حفاری در غار گران دولینا، بیش از ۲۴ مورد شواهد آدم‌خواری کشف شده و تقریباً ۳۰ درصد استخوان‌های یافته‌شده دارای نشانه‌هایی از بریدگی هستند که نشان می‌دهد بسیاری از انسان‌های اولیه در این منطقه خورده شده‌اند. به گفته سالادیه، سطح حفظ‌شدگی فسیل‌ها در این محوطه بسیار عالی است و علاوه بر آثار بریدگی، نشانه‌های دندان انسان نیز روی استخوان‌ها یافت شده که اثباتی معتبر بر خورده شدن این اجساد است.

    2 657

    محوطه باستانی آتاپوئرکا

    این یافته‌های جدید، این فرضیه را تقویت می‌کنند که انسان‌های نخستین نه تنها برای بقا، بلکه شاید برای تسلط بر قلمرو و کنترل منابع نیز دست به آدم‌خواری می‌زده‌اند. به گفته سالادیه، چیزی که امروز در حال مستندسازی آن هستیم، تداوم همان رفتار است؛ رفتاری که استثنایی نبوده، بلکه بارها تکرار شده است. در حالی که هنوز بخش‌هایی از غار گران دولینا کاوش نشده، ممکن است در دل آن بقایای بیشتری از این گونۀ اسرارآمیز انسان یافت شود.


    لینک کپی شد

    منبع: عصر ترکیه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *