شهرکرد – در آستانه اربعین شهادت سیدالشهدا (ع) و شهدای کربلا، مردم مؤمن چهارمحال و بختیاری همپای ایران اسلامی در تکاپوی تأمین امکانات و مقدمات سفر اربعین هستند.
– گروه استانها؛ تشرف به بارگاه ائمه معصومین (ع) با پای پیاده آئینی دیرپا و پر فراز و نشیب در طول تاریخ است که از زمان حیات این بزرگواران تا امروز پابرجا مانده و راهپیمایی اربعین حسینی (ع) از مصادیق بارز این سنت دینی به شمار میرود. امروز پس از قرنها، همایش معنوی اربعین به نرمافزار قدرتمندی برای بازنمایی قوت و اقتدار اسلام تبدیل شده و جلوهگر عشق و ایمان مسلمانان و آزادگان عالم به سیدالشهدا (ع) و ائمه عصمت و طهارت (ع) است.
پیادهروی اربعین نشاندهنده اقتدار و عظمت مسلمین و آزادیخواهان عالم است و هیچ قدرتی جز عشق و ارادت جهانیان به ساحت نورانی حضرت سیدالشهدا (ع) نمیتواند چنین اجتماع بزرگی را رقم بزند. این اجتماع چند میلیونی پیام جهانی امام حسین (ع) را در قلوب و اذهان بیدار عالمیان منتشر میکند و منطق سیدالشهدا (ع) یعنی ایستادگی در برابر ظلم، طغیان، گمراهی و استکبار را اشاعه میدهد.
اربعین خاستگاه انسجام و وحدت بین ملتهاست
حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم کاظمی با اشاره به اینکه اربعین خاستگاه انسجام و وحدت و پیوند ارزشی بین شرکتکنندگان است، اظهار کرد: امسال با توجه به شرایط فعلی کشورمان این همایش معنوی باید بُعد جدیتری ناظر بر تنفر و بغض و کینه نسبت به استکبار جهانی و رژیم غاصب بگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه غیظ و شدت در برابر کفار که در آیه پایانی سوره مبارکه فتح بیان شده در اربعین امسال باید متجلی شود، ادامه داد: جنبه سیاسی و مسائل مبتلابه جوامع بشری باید در پیادهروی اربعین به عنوان یک بسته محتوایی غالب دیده شود.
وی بهرهگیری از فضای تبیینی پیادهروی اربعین را مهم ارزیابی کرد و گفت: در این فضا مردم گوش شنوایی برای مفاهیم ارزشی دارند و لذا ما وظیفه داریم معارف دین و قرآن را به گوش جان مخاطبان برسانیم و پیادهروی اربعین فرصتی برای تبیین آیات کلام وحی است.
کاظمی با تأکید بر فضای منحصر بفرد پیادهروی اربعین، توضیح داد: در این اجتماع مسلمانان شیعی و سنی و حتی غیرمسلمانان از سراسر دنیا و در این حجم عظیم، فضای مستعدی برای انتقال پیامها و ارزشها وجود دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امروز با وجود آتشبس، جنگ در لایههای جدیتر ادامه دارد، افزود: این نبرد همیشه بوده و همچنان ادامه دارد یعنی نبرد شناختی و جنگ نرم فرهنگی با دشمن همیشه بوده و تمام نمیشود و اتفاقاً نیازمند مواجهه قویتری هستیم.
کاظمی در پایان از فعال شدن کارگروههای ستاد اربعین استان و نیز تمهیدات برپایی همایش جاماندگان اربعین حسینی در استان و خدمترسانی مواکب اربعین خبر داد.
ثبتنام زائران اربعین در سامانه «سماح» ادامه دارد
سعید محمدی فارسانی در گفتگو با ، با اشاره به اینکه ثبتنام زائران اربعین حسینی در چهارمحال و بختیاری همگام با سراسر کشور در سامانه «سماح» به نشانی samah.haj.ir ادامه دارد، اظهار کرد: تا صبح روز گذشته و در نهمین روز ثبتنام، ۴ هزار و ۵۰۰ زائر اربعین از استان چهارمحال و بختیاری در قالب ۲ هزار و ۸۹۳ گروه ثبتنام خود را در این سامانه قطعی کردند.
مدیر حج و زیارت چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه زائران اربعین حسینی (ع) ثبتنام خود را به تأخیر نیندازند و به روزهای پایانی موکول نکنند، ادامه داد: از متقاضیان سفر اربعین خواسته شده که هر چه زودتر ثبتنام خود را انجام دهند و کسانی هم که گذرنامه ندارند در اسرع وقت با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس + ۱۰ نسبت به دریافت گذرنامه اقدام کنند.
محمدی بیان کرد: زائران اربعین حسینی امسال برای بهرهمندی از خدمات بیمه در سفر اربعین امسال، با پرداخت ۱۴۰ هزار تومان از این خدمات استفاده میکنند. همچنین زائران برای دریافت ارز، در سامانه سماح ثبتنام کنند.
وی با اشاره به اینکه اعزام به صورت گروهی در گروههای حداکثر ۴۰ نفره انجام میشود، تأکید کرد: توصیه میشود زائران بهصورت گروهی ثبتنام کنند زیرا ثبتنام گروهی در اطلاعرسانی هم گروهیها و امور گمشدگان و … بسیار مؤثر خواهد بود.
خدمترسانی ۸۰۰ خادم در ۲۸ موکب اربعین
علی کیانی، مسئول هماهنگی موکبهای چهارمحال و بختیاری در اربعین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تمهیدات برپایی موکبهای اربعین، اظهار کرد: امسال حدود ۸۰۰ نفر خادم به مدت ۱۵ روز در ۲۸ موکب از استان چهارمحال و بختیاری به زائران اربعین خدمترسانی میکنند.
سئول ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات در چهارمحال و بختیاری افزود: از مجموع ۲۸ موکب چهارمحال و بختیاری، ۱۰ موکب به طور مشترک کار اسکان و تغذیه را انجام میدهند، پنج موکب مختص تغذیه، چهار موکب مربوط به بهداشت و درمان، پنج موکب مربوط به اسکان، سه موکب مربوط به امور خدماتی و یک موکب نیز به اقدامات فرهنگی اختصاص داده شده است.
کیانی در خصوص جانمایی مواکب حسینی (ع) استان، ادامه داد: یک موکب در مسیر زائران اربعین در لردگان، سه موکب در مرز شلمچه، سه موکب در مسیر نخلستان طریق العلما، ۱۶ موکب در مسیر اصلی نجف تا کربلا و چهار موکب در کربلای معلی مستقر خواهند شد و به ارائه خدمات میپردازند.
وی به شهرستانهای فعال در عرصه موکبداری اشاره و تصریح کرد: بیشترین موکبها مربوط به شهرستان شهرکرد و بعد از آن، شهرستانهای بروجن و بن هستند و دیگر شهرستانها نیز بهجز کوهرنگ حداقل یک موکب دارند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مواکب مستقر در لردگان و مرز شلمچه فعالیت و خدمترسانی خود را زودتر آغاز خواهند کرد و پیشبینی میشود این مواکب در فاصله حداکثر دو هفته تا اربعین، خدمترسانی خود را آغاز کنند.
کیانی اضافه کرد: خدمات این مواکب حداقل ۱۰ تا ۱۲ روز خواهد بود و از مردم ولایتمدار و مؤمن دعوت میشود موکبهای شهرستان خود را برای ارائه خدمات بهتر یاری و کمک کنند و کمکهای خود را به مسئولان مواکب شهرستان خود تحویل دهند.
استقبال از زائران اربعین در شهرستان لردگان
در این خصوص مسئولان و فعالان مردمی شهرستان لردگان نیز با تشکیل پنج ستاد تخصصی در حوزههای مختلف آماده میزبانی از زائران اربعین میشود.
بر اساس اعلام فرماندار لردگان، خادمان موکب حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان لردگان این روزها مهیای پذیرایی و خدمترسانی به زائران اربعین میشوند. زائرانی که میخواهند از طریق لردگان در مرز ورودی به استان خوزستان، به مرزهای اربعین عزیمت کنند.
فرماندار لردگان اضافه کرد: همچنین از این شهرستان، موکب کریم اهل بیت (ع) با همکاری ادارات این شهرستان در کشور عراق مستقر خواهد شد و به میزبانی از زائران حسینی (ع) در زمینه اسکان و پذیرایی خواهد پرداخت.
خدمترسانی ناوگان حملونقل به زائران چهارمحال و بختیاری
اصغر رحیمی در خصوص جزئیات خدمترسانی ناوگان حمل و نقل به زائران اربعین استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در راستای تأمین رفاه و تسهیل تردد زائران اربعین حسینی، ۱۳۶۰ دستگاه انواع ناوگان شامل ۱۳۵ دستگاه اتوبوس، ۲۳۵ دستگاه مینیبوس و ۹۹۰ دستگاه سواری عمومی برای انتقال زائران چهارمحالوبختیاری به مرزهای اربعین پیشبینی و آمادهسازی شده است.
رئیس اداره مسافر ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحالوبختیاری افزود: علاوه بر ناوگان فعال بخش عمومی، ظرفیت ناوگان بخش خصوصی، کارخانهها و دانشگاهها نیز در صورت نیاز به چرخه حملونقل زائران اضافه خواهد شد تا فرایند اعزام و بازگشت زائران به بهترین شکل ممکن انجام گیرد.
رحیمی با تأکید بر آمادگی کامل نیروها و تجهیزات راهداری تصریح کرد: تیمهای راهداری همراه با ماشینآلات و تجهیزات لازم در محورهای ارتباطی استان، بهویژه مسیرهای منتهی به مرزهای شلمچه و چذابه مستقر میشوند تا در مواقع ضروری، خدمات ایمنسازی و پشتیبانی را در کمترین زمان ارائه دهند.
رئیس اداره مسافر راهداری استان همچنین با توجه به شرایط جوی گرم تابستان، به زائران توصیه کرد: هماستانیهای عزیز در سفر با خودروی شخصی حتماً نکات ایمنی را رعایت کرده، استراحت کافی داشته باشند و با پرهیز از رانندگی شتابزده، سفری ایمن و بدون حادثه را برای خود و همراهان رقم بزنند.
تسهیل تردد زائران اربعین با ۲۰ دستگاه اتوبوس شهری شهرکرد
مهرداد میرزائیان از برنامهریزی و هماهنگی با ستاد اربعین استان چهارمحال و بختیاری برای خدمترسانی ۲۰ اتوبوس حمل و نقل شهری شهرداری شهرکرد در مرز شلمچه خبر داد و اظهار کرد: با وجود اعزام این تعداد اتوبوس، هیچگونه اخلالی در روند خدماترسانی به شهروندان در بخش حملونقل عمومی شهرکرد ایجاد نخواهد شد.
وی همچنین از آمادگی کامل اتوبوسهای اعزامی از لحاظ فنی و رفاهی برای خدماترسانی مطلوب به زائران خبر داد و گفت: رانندگان منتخب نیز از میان نیروهای باتجربه انتخاب شدهاند تا با ایمنی و آرامش، زائران را در مسیرهای تعیینشده جابهجا کنند.
وی گفت: شهرداری شهرکرد هر ساله نقش فعالی در پشتیبانی از مراسم اربعین داشته و امسال نیز با حفظ نظم حملونقل درونشهری، در کنار مردم در این حرکت عظیم دینی و فرهنگی خواهد بود.
منبع: خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency