چرا اسیدفولیک مهم است؟ پیش از آنکه به معرفیمیوه های سرشار از اسید فولیک بپردازیم، باید بدانیم چرا این ویتامین برای بدن اهمیت دارد. اسید فولیک به گزارش چشمک، اسیدفولیک (فولات) یکی از انواع ویتامینهای گروه B است که در ساخت سلولهای جدید مانند سلولهای خونی، پوستی، مو و ناخن نقش دارد. فولات یا ویتامین …
چرا اسیدفولیک مهم است؟ پیش از آنکه به معرفیمیوه های سرشار از اسید فولیک بپردازیم، باید بدانیم چرا این ویتامین برای بدن اهمیت دارد.
اسید فولیک
به گزارش چشمک، اسیدفولیک (فولات) یکی از انواع ویتامینهای گروه B است که در ساخت سلولهای جدید مانند سلولهای خونی، پوستی، مو و ناخن نقش دارد.
فولات یا ویتامین B9، به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد و ممکن است به صورت اسید فولیک در غذاهای غنی شده یافت شود. حبوبات، تخم مرغ، مرکبات و غلات غنی شده چند منبع غذایی غنی از فولات هستند.
فولات یک ویتامین محلول در آب است که نقشهای مهمی را در بدن انسان بر عهده دارد. این ویتامین از تقسیم سلولی سالم پشتیبانی میکند و در رشد و نمو جنین موثر است تا خطر نقایص مادرزادی را کاهش دهد.
توصیه میشود بزرگسالان سالم حداقل روزانه 400 میکروگرم فولات دریافت کنند تا دچار کمبود این ویتامین نشوند. مصرف اسیدفولیک در دوران قبل از بارداری و همچنین حین بارداری بسیار توصیه میشود، زیرا به رشد مناسب جنین، بهویژه در سیستم عصبی، مغز و نخاع کمک میکند.
یکی از نشانههای کمبود اسیدفولیک در بدن، کمخونی است. از علائم کمخونی ناشی از کمبود فولات میتوان به خستگی، ضعف عضلانی، سردرد، احساس سرگیجه یا غش، رنگپریدگی پوست، تپش قلب و تنگی نفس اشاره کرد.
در ادامه 8 بهترین میوه های سرشار از اسید فولیک را معرفی میکنیم که با افزودن آنها به رژیم غذاییتان از مزایای این ماده مغذی بهرهمند خواهید شد.
میوه های سرشار از اسید فولیک
برای پیشگیری از کمخونی، بهویژه برای خانمهای باردار یا آنهایی که قصد بارداری دارند، مصرف کافی میوههایی که غنی از اسیدفولیک هستند، اهمیت دارد. در ادامه ۸ میوه مهم در این زمینه معرفی شدهاند:
پرتقال
پرتقال بهعنوان یکی از میوههای مرکبات، منبع خوبی از اسیدفولیک و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
میزان فولات: حدود ۳۰ میکروگرم در هر ۱۰۰ گرم
گریپفروت
گریپفروت نیز در دسته مرکبات قرار میگیرد و علاوه بر فولات، ترکیباتی مانند نارینژین و ناریراتین دارد که خاصیت ضدالتهابی داشته و سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
میزان فولات: حدود ۲۹.۹ میکروگرم در هر ۲۳۰ گرم
لیمو
لیمو نیز حاوی اسیدفولیک به مقدار مناسب است. این میوه همچنین دارای ویتامین C و نارینژین است که به بدن در مبارزه با بیماریها کمک میکنند.
میزان فولات: حدود ۲۰ میکروگرم در هر ۱۰۰ گرم
انبه
انبه از میوههای نسبتاً غنی از اسیدفولیک است. بهویژه انبههای کوچکتر و نارس، فولات بیشتری دارند.
میزان فولات: بین ۶۰ تا ۱۳۸ میکروگرم در هر ۱۰۰ گرم
گواوا (زیتون شیرین)
گواوا منبع بسیار خوبی از فولات است، بهخصوص پوست آن که بالاترین میزان اسیدفولیک را دارد.
میزان فولات در گوشت میوه: حدود ۹۱ تا ۹۳ میکروگرم
میزان فولات در پوست میوه: حدود ۱۰۳ تا ۱۰۷.۳۲ میکروگرم (در هر ۱۰۰ گرم)
پاپایا
پاپایا میوهای استوایی و غنی از فولات است که بهعلاوه دارای ویتامینهای A، C، E و K نیز میباشد.
میزان فولات: بین ۶۱.۶ تا ۶۴.۶۱ میکروگرم در هر ۱۰۰ گرم
جکفروت (میوهی درخت جک)
میزان فولات این میوه بین ۵۱.۱ تا ۵۳.۲۷ میکروگرم متغیر است. بسته به نوع و میزان رسیدگی میوه، مقدار دقیق آن میتواند متفاوت باشد.
میزان فولات: حدود ۵۱ تا ۵۳ میکروگرم در هر ۱۰۰ گرم
آووکادو
آووکادو یکی از میوههای مغذی سرشار از فولات، ویتامین K و مس است.
میزان فولات: حدود ۴۴.۵ میکروگرم در ۵۰ گرم (تقریباً یکسوم آووکادو)
سخن پایانی
تنها با میوهها نمیتوان تمام نیاز روزانه اسیدفولیک را تأمین کرد. منابع دیگر فولات شامل مارچوبه، اسفناج، بروکلی، تخممرغ و… هستند.
فولات یا فولیک اسید یک ماده معدنی مهم است که در رژیم غذایی به وفور وجود دارد. خوردن انواع غذاهای سالم مانند میوهها، سبزیجات، آجیل و دانهها و همچنین غذاهای غنی شده با فولیک اسید، راه آسانی برای افزایش دریافت فولات مورد نیاز روزانه هستند. این غذاها نه تنها غنی از فولات، بلکه غنی از سایر مواد مغذی کلیدی هستند که میتوانند بر جنبههای دیگری از سلامتی نیز موثر باشند.
لینک کپی شد
منبع: عصر ترکیه