مهاجرت

سیاست مهاجرت به ترکیه

سیاست مهاجرت به ترکیه

منبع:اداره کل مهاجرت وزارت کشور جمهوری ترکیه

مهاجرت یک واقعیت اجتماعی می باشد که در طول تاریخ به عنوان پاسخ نیازها و خواست های بی پایان و موجودیت پویای بشریت مطرح گردیده است. این واقعیت، به عنوان طبیعی ترین حرکت انسانی پیش روی ما قرار می گیرد. مهاجرت انسانها بر روی زمین از گذشته تا به امروز، همانقدر که از منظر کشورهای مقصد باعث تغییرات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می گردد، از منظر کشورهای مبداء و همچنین کشورهای گذرگاه (ترانزیت) که در طول مسیر پیموده می شوند نیز باعث تغییرات بسیار مهمی می گردد. از این منظر مهاجرت را باید به عنوان عنصری که نمی توان آن را در استراتژی، اولویت و سیاست های دولت و کدهای اجتماعی جوامع نادیده گرفت، مورد ارزیابی قرار داد.

 

ترکیه به دلیل آنکه در یک منطقه جغرافیایی و ترانزیتی کهن قرار گرفته که در طول تاریخ شاهد مهاجرت های انسانی بوده و می باشد، در وقایع گوناگون بعضا به عنوان موضوع حادثه و بعضا به عنوان ابزار حادثه دارای تجربه تاریخی می باشد. ترکیه به عنوان کشوری که در اوایل تاریخ جمهوری، رو به کسانی که دارای اصول زبانی، دینی، قومی و خویشاوندی ما که از دوره عثمانیان باقی مانده است می باشند، همواره آغوش خود را گشوده و از سالهای 1960 به ویژه در حوزه مهاجرت نیروی کار به عنوان یک کشور فرستنده مهاجر، با ساختار جغرافیایی که همانند یک پل میان کشور مبداء و کشور مقصد قرار دارد به عنوان کشور ترانزیتی و در دوره های اخیر با تحولات و تغییرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به عنوان کشور مقصد دارای تجربه بوده و این تجربه خود را در طول زمان غنی تر نیز خواهد نمود. زمینه قانونی و سازمانی که این وضعیت ناشی از گسترش و تغییر را همراهی خواهد نمود نیز با قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی فراهم گردیده است.

 

در کشور ما، با تجربه و حساسیت انسان محوری که در آن موجود می باشد، در چارچوب آگاهی از تغییرات منطقه ای و جهانی، تاسیس یک مدیریت مهاجرت سیستماتیک و مسئول  در قبال تعیین سیاست های مهاجرتی منحصر به فرد برای کشور ما و اجرای این سیاست ها بسیار مهم می باشد. بدین ترتیب، “مجمع سیاست های مهاجرتی” که در کشور مسئول تعیین سیاست و استراتژی های مهاجرتی می باشد و از سوی تمامی سازمان ها و نهادهای دولتی مربوطه را در سطح بالا نمایندگی می گردد، بر اساس قانون شماره 6458 تاسیس گردیده است.

منبع:اداره کل مهاجرت وزارت کشور جمهوری ترکیه

همانگونه که در ماده 105 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی به شماره 6458 ذکر گردیده است، مجمع سیاست های مهاجرتی تحت ریاست وزارت کشور از معاونین وزارتخانه های خانواده و سیاست های اجتماعی، اتحادیه اروپا، کار و تامین اجتماعی، امور خارجه، وزارت کشور، فرهنگ و گردشگری، دارایی، آموزش ملی، بهداشت و وزارت حمل و نقل، دریانوردی و اطلاع رسانی و همچنین رئیس ترکان خارج از کشور و جوامع خویشاوند و مدیر کل اداره مهاجرت تشکیل می گردد. بر اساس دستورکار جلسه، می تواند وزارتخانه، سازمان ها و نهادهای داخلی و بین المللی و سازمان های جامعه مدنی مرتبط با موضوع نیز به جلسه دعوت گردند.  

 

مجمع بر اساس فراخوان رئیس مجمع هر سال حداقل یک بار برگزار می گردد. در شرایطی که لازم دیده شود، با فراخوان رئیس مجمع به صورت فوق العاده نیز برگزار می گردد. دستورکار جلسه، از سوی رئیس با دریافت نظرات اعضاء تعیین می گردد. خدمات دبیر مجمع از سوی اداره کل به جای آورده می شود.

 

مجمع سیاست های مهاجرتی، در تاریخ   15 فوریه و 26 آوریل 2017 گرد هم جمع شدند.

 

وظایف مجمع:

الف) تعیین سیاست و استراتژی های مهاجرتی ترکیه، پیگیری اجرای آنها،

ب) تهیه برگه های برنامه ریزی و اجراء با برگه های استراتژی در زمینه مهاجرت،

ج) تعیین تدابیر و روشها در برابر مهاجرت های گروهی،

چ) با درنظر داشتن ملاحظات انسانی، تعیین اصول و اساس در رابطه با ورود اتباع خارجی و اقامت آنها در ترکیه در شرایطی که اتباع خارجی به صورت گروهی در ترکیه پذیرفته خواهند شد،

د) تعیین اصول و اساس در رابطه با نیروی کار خارجی مورد نیاز ترکیه در چارچوب پیشنهادهای وزارت کار و تامین اجتماعی،

ر) تعیین شروط در رابطه با اجازه اقامت بلند مدت که اتباع خارجی داده خواهد شد،

ز) تعیین چارچوب همکاری موثر در زمینه مهاجرت با کشورهای خارجی و موسسات بین المللی و فعالیت ها در این زمینه،

ک) اتخاذ تصامیم در راستای تامین هماهنگی میان سازمان ها و نهادهای مرتبط در زمینه مهاجرت،”

منبع:اداره کل مهاجرت وزارت کشور جمهوری ترکیه

کمیته مشورتی مهاجرت که بر اساس ماده 114 قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی (YUKK) تاسیس گردیده است، با هدف اتخاذ تصمیم با ماهیت پیشنهاد به اداره کل مهاجرت و سازمانها و نهادهای دولتی، با ریاست معاون وزارت کشور و یا دستیار معاونی که از سوی وی تعیین خواهد گردید، در هر سال دو مرتبه به صورت عادی برگزار می گردد.

 

این کمیته از مدیر کل اداره مهاجرت، معاونین مدیر کل، روسای اداره اتباع خارجی، اداره حمایت بین المللی، اداره حمایت از قربانیان تجارت انسان، اداره ارتباطات و سازگاری و اداره پروژه ها و سیاست های مهاجرتی، نمایندگان سازمان حقوق بشر ترکیه، اتحادیه اروپا، وزارت کار و تامین اجتماعی و وزارت امور خارجه حداقل در سطح رئیس ادارت، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ترکیه، نماینده سازمان بین المللی مهاجرت در ترکیه، پنج استاد در رابطه با موضوع مهاجرت و نماینده پنج سازمان جامعه مدنی فعال در زمینه مهاجرت تشکیل می گردد.

 

در کمیته مشورتی مهاجرت که بر اساس دعوت رئیس کمیته می تواند به صورت فوق العاده نیز برگزار گردد، باز هم از سوی رئیس کمیته متخصصین در زمینه مهاجرت در داخل و خارج از کشور فراخوانده شده و نظراتشان شنیده می شود.

 

وظایف و اختیارات کمیته مشورتی مهاجرت در قانون به شرح ذیل می باشد:

 

نظارت بر امور مهاجرت و ارائه پیشنهادات،

ارزیابی مقررات جدید که قرار است در حوزه مهاجرت اجراء گردد،

 

ارزیابی تحولات منطقه ای و بین المللی حقوق و سیاست های مهاجرت و بررسی تاثیر این تحولات در ترکیه،

 

ارزیابی اجرائیات و فعالیت های مقرراتی در رابطه با مهاجرت،

 

تاسیس کمیسیون ها در جهت انجام فعالیت ها در حوزه مهاجرت و ارزیابی گزارشات حاصله در پایان فعالیت های این کمیسیون ها.

admin

اشتراک گذاری
منتشر شده توسط
admin

آخرین نوشته ها

مکان‌های دیدنی استانبول در زمستان و هوای سرد

استانبول در فصل زمستان با زیبایی‌های خاص خود و جاذبه‌های تاریخی بی‌نظیر، مقصدی جذاب برای…

1 هفته پیش

انواع روشهای مهاجرت

روشهای مهاجرت مهاجرت یک پدیده‌ی جهانی است که در طول تاریخ انسانیت همواره وجود داشته…

7 ماه پیش

زیباترین کلیسا های کشور ترکیه

تاریخ کلیسا در کشور ترکیه تاریخچه حضور کلیساها در کشور ترکیه بسیار پیچیده و متنوع…

7 ماه پیش

جزیره های معروف ترکیه

جزایر زیبا در کشور ترکیه ترکیه یک کشور وسیع با سواحل طولانی در دریای مرمره،…

7 ماه پیش

سرمایه گذاری در بورس ترکیه

بورس ترکیه و سرمایه گذاری بورس ترکیه یکی از بازارهای مالی پررونق در منطقه خاورمیانه…

7 ماه پیش

تاریخچه ترکیه از دوره بیزانس تا معاصر

ترکیه، یکی از کشورهای مهم و تاریخی در خاورمیانه است که دارای یک تاریخچه غنی…

7 ماه پیش