پرش به محتوا

تاکید اردوغان بر تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ به ترکیه

    عصرترکیه – رئیس‌جمهور ترکیه، در پاسخ مکتوب به پرسش‌های بلومبرگ تأکید کرده است تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ که ترکیه هزینه آن‌ها را پیش‌تر پرداخت کرده و بازگشت دوباره آنکارا به این برنامه، اقدامی مهم و ضروری است که به بهبود روابط ترکیه و ایالات متحده و تقویت امنیت ناتو کمک می‌کند. به گزراش آناتولی، رجب طیب …
    نوشته تاکید اردوغان بر تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ به ترکیه اولین بار در عصر ترکیه. پدیدار شد.

    اردوغان با اشاره به دیدار خود با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سپتامبر ۲۰۲۵ در کاخ سفید، خروج ترکیه از برنامه اف-۳۵ به دلیل خرید تجهیزات نظامی از روسیه را تصمیمی ناعادلانه دانسته و اعلام کرده این موضوع را شخصاً به ترامپ منتقل کرده است.

    عصرترکیه – رئیس‌جمهور ترکیه، در پاسخ مکتوب به پرسش‌های بلومبرگ تأکید کرده است تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ که ترکیه هزینه آن‌ها را پیش‌تر پرداخت کرده و بازگشت دوباره آنکارا به این برنامه، اقدامی مهم و ضروری است که به بهبود روابط ترکیه و ایالات متحده و تقویت امنیت ناتو کمک می‌کند.

    به گزراش ، رجب طیب اردوغان، با اشاره به دیدار خود با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سپتامبر ۲۰۲۵ در کاخ سفید، خروج ترکیه از برنامه اف-۳۵ به دلیل خرید تجهیزات نظامی از روسیه را تصمیمی ناعادلانه دانسته و اعلام کرده این موضوع را شخصاً به ترامپ منتقل کرده است. او همچنین گفته با بازگشت ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا، فرصت تازه‌ای برای پیشبرد روابط دو کشور بر پایه‌ای معقول و سازنده به وجود آمده است.

    اردوغان در بخش دیگری از اظهاراتش درباره احتمال خرید جنگنده‌های اف-۱۶ بلاک، بر لزوم همخوانی شرایط این معامله با روح اتحاد ناتو تأکید کرده و خرید جنگنده‌های یوروفایتر تایفون را به‌عنوان نمونه مطرح کرده است.

    رئیس‌جمهور ترکیه درباره پرونده قضایی هالک‌بانک در آمریکا نیز گفته آنکارا این اتهامات را نادرست می‌داند و برای جلوگیری از تحمیل جریمه‌های ناعادلانه به این بانک در حال رایزنی است و امیدوار است روندی منصفانه و منطبق با قوانین طی شود.

    اردوغان با اشاره به روابط انرژی میان ترکیه و آمریکا اعلام کرده واردات ال‌ان‌جی به‌ویژه از آمریکا به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و ترکیه در زنجیره تأمین انرژی جایگاه مهمی دارد و این کشور در چارچوب منافع ملی و امنیت انرژی خود حرکت می‌کند. او همچنین تأکید کرده به‌عنوان کشوری که بخش مهمی از نیاز هیدروکربنی خود را از واردات تأمین می‌کند، باید در همه موضوعات مرتبط با امنیت انرژی رویکردی محتاطانه و متوازن داشته باشد.

    اردوغان با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین گفته ترکیه به‌دلیل خارج ماندن از این جنگ، همچنان می‌تواند میزبان احتمالی مذاکرات صلح باشد و حتی از نظارت بر هرگونه آتش‌بس نیز حمایت کند و تصریح کرده ترکیه تنها بازیگری است که هم با ولادیمیر پوتین و هم با ولودیمیر زلنسکی به‌طور مستقیم گفت‌وگو می‌کند.

    او در بخش پایانی اظهاراتش با انتقاد شدید از اقدامات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در فلسطین تأکید کرده استقرار نیروی بین‌المللی ثبات در غزه بدون حضور ترکیه با مشکل مشروعیت روبه‌رو خواهد شد و ترکیه به دلیل پیوندهای تاریخی عمیق با فلسطینی‌ها، تجربه کانال‌های امنیتی و دیپلماتیک با اسرائیل و عضویت در ناتو، کشوری کلیدی برای این مأموریت است و برای برقراری صلح پایدار در غزه آمادگی پذیرش هرگونه مسئولیت را دارد.

    تازه ترین‌های سایت

    لینک کپی شد

    منبع: عصر ترکیه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *